sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Ruostevaurion estäminen ja Alkavan pienen ruostevaurion korjaaminen (korvaus)



Ruostevaurion estäminen



Paras tapa ehkäistä ruostevaurioita on korjata pienet kiveniskemät heti tipalla paikkamaalia ennen ruostumisen alkamista ja huolehtia alustan ruostesuojauksesta riittävän säännöllisellä ruostesuojauskäsittelyllä. Maalipinnan suojaksi kannattaa tehdä huolellinen pesu ja vahaus riittävän usein. Pakkanen "kuluttaa" useimmat vahat pois talven aikana, koska ne sisältävät vettä joka jäätyessään rikkoo vahan rakenteen.



Alkavan pienen ruostevaurion korjaaminen



Ruostevaurion korjaaminen on sitä helpompaa, mitä aiemmassa vaiheessa se huomataan. Esimerkiksi pienestä kiveniskemästä liikkeelle lähtenyt ruostuminen konepellissä on helpointa korjata heti kun virhe huomataan, eikä ruoste ole ehtinyt edetä syvemmälle peltiin.


Raaputa ruoste pois puukon kärjellä varoen vahingoittamasta ympäröivää ehjää maalipintaa. Voit mahdollisuuksien mukaan käyttää ruosteen poistamiseen myös koneellisia menetelmiä mutta niiden kanssa tulee olla hyvin varovainen - jos vahingoitat ehjää maalipintaa, kyseisestä kohdasta alkaa luultavasti uusi ruostevaurio.


Kun olet saanut ruosteen poistettua, paikkaa puhdistettu pelti tipalla paikkamaalia. Isommissa vaurioissa on hyvä käyttää pohjamaalia tai ruosteenestomaalia paikkamaalin alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti